Romein
25 april 2024

Romein 75: trots op onze opdrachtgevers - BAM Nederland

Richard Piekar BAMjorgen hermsen Romein

We zouden de 75 jaar natuurlijk nooit volgemaakt hebben zonder de samenwerkingen die we hebben met onze opdrachtgevers. Veel van die opdrachtgevers werken samen met meerdere BTE-bedrijven. Dat maakt ze voor Romein niet minder belangrijk. Samen met hen werken we graag aan de mooiste projecten. Dat kan alleen maar wanneer je werkt op basis van vertrouwen. Zoals we dat al jaren doen met BAM Nederland!

Directeur Inkoop BAM Nederland – Richard Piekar: “BAM heeft al op verschillende projecten met Romein en andere bedrijven van BTE samengewerkt. Daarnaast zijn we blij met de kracht van de combinatie die BTE in zijn geheel kan leveren. We praten dan over de volledige breedte van prefab beton, van eenvoudige klinkers tot brugliggers. Wij willen samenwerken op het gebied van duurzaamheid, innovaties en andere zaken, maar gaan ook het gesprek aan over de totale kosten.”

Nieuwe raamovereenkomst

Ook Jörgen Hermsen, Manager Commercie van Romein, is blij met de goede relatie tussen Romein en BAM. “De nieuwe raamovereenkomst die we onlangs zijn aangegaan (waarmee de BTE-bedrijven een voorkeursleverancier van BAM zijn geworden, red.) is het bewijs van het vertrouwen dat er tussen beide partijen ligt. Dat vertrouwen dateert al van vroeger en gaat ook over onderwerpen van de toekomst, zoals duurzaamheid.” Jörgen legt uit dat BAM en BTE/Romein gezamenlijk stappen zetten op het gebied van energietransitie. “We realiseren succesvolle projecten samen.” Richard: “Het raamcontract vormt de nieuwe basis voor de opdrachten die wij met elkaar doen en als vervolgstap gaan we kijken hoe we onze krachten verder kunnen bundelen en het beste uit onze samenwerking kunnen halen.”

Duurzaamheid

Met de overeenkomst hebben beide partijen ook uitgesproken dat ze bij elkaar in de keuken kunnen kijken. ”Pas dan kom je verder”, zegt Richard Piekar. “Wat we bij elkaar zien en horen, blijft uiteraard tussen ons. Het werkt niet als je van beide kanten de kaarten voor de borst moet houden.” Jörgen beaamt dat die openheid in het begin misschien nog wel even spannend en wennen is. “Het is van belang dat iedereen bij zowel BTE als BAM de waarde gaat zien. Dan gaat de overeenkomst echt bloeien. Dat we al zo lang samenwerken, geeft ook op dit gebied vertrouwen.” Jörgen benadrukt dat duurzaamheid een belangrijk gespreksonderwerp is en blijft. “We moeten als BTE en Romein stappen blijven zetten; de duurzaamheidsklok tikt door; we kunnen niet afwachten. Dan is het fijn dat we onder andere samen met BAM een duurzame ambitie hebben en najagen. We zijn beiden bereid onze nek hiervoor uit te steken.’’

Toekomst

Tot slot kijken beide heren nog even naar de toekomst. ‘We staan dit jaar stil bij 75 jaar Romein. Dat is mooi en waardevol. Maar we kijken natuurlijk vooral naar voren.  BAM en Romein zijn al gedurende heel veel jaren succesvolle samenwerkingspartners. Er liggen nog zoveel nieuwe kansen om samen te pakken. Het nieuwe raamcontract legt een mooie basis voor, wat mij betreft, de komende 75 jaar!” Richard knikt: ”Maar dat dit raamcontract is afgesloten tijdens het jubileumjaar van Romein geeft het wel een extra feestelijk tintje.”