Romein
22 december 2022

Snellere bouwtijd met een prefab betonnen duiker van Romein Beton

Van engineering en productie tot en met levering en montage: als het over een betonnen duiker gaat, denken we in iedere fase van het project met je mee. Zo komen we samen niet alleen tot de beste oplossing, maar zorgen we er ook voor dat je project soepel, snel en met minder overlast verloopt.

Welke betonnen duiker geschikt is bij een slappe ondergrond? Of hoe je stootplaten toepast om te voorkomen dat het rijbaan verzakt. Voor een goed advies kun je altijd bij Romein Beton terecht. En er zijn meer redenen om voor ons te kiezen. 

Hoge kwaliteit betonnen duikers

We produceren onze prefab betonnen duikers altijd onder dezelfde omstandigheden, waardoor je gegarandeerd bent van een hoge kwaliteit. Ook niet onbelangrijk: betontechnologen zijn continu bezig om onze producten zo duurzaam mogelijk te maken, bijvoorbeeld door het toepassen van granulaat. 

Flinke tijdsbesparing met standaard betonnen duiker

Dankzij onze jarenlange ervaring en specifieke kennis hebben we een aantal producten gestandaardiseerd. Dat scheelt qua engineerings- en voorbereidingstijd en dus ook in de kosten én de levertijd.

Verschillende afmetingen en parameters betonnen duiker

Dankzij onze jarenlange ervaring en specifieke kennis hebben we een aantal duikers gestandaardiseerd. Op deze manier verkorten we de productietijd en leveringssnelheid. Deze duikers noemen we ook wel standaard duikers. Onze standaard duikers zijn elementen met een vaste constructiedikte van 0,25 meter, een werkende lengte van 2,50 meter en altijd eenzelfde mof-en-spie-aansluiting met daartussen een rubberring. Het grote voordeel van deze producten: je kunt ze zelf eenvoudig monteren.  

Verder kies je bij de standaard betonnen duiker de gevolgklasse: CC1 met een levensduur van vijftig jaar of CC2 met een levensduur van honderd jaar. En uit verschillende inwendige afmetingen (breedte x hoogte in meters): 
- 1,50 x 1,00 
- 2,00 x 1,00 
- 2,00 x 1,50
- 2,50 x 2,50

Ook maatwerk betonnen duikers

Twijfel je over een maatwerkoplossing? Ook dan kunnen we je bij Romein beton  adequaat helpen. In onze fabriek zijn alle elementen aanwezig om snel mallen op te bouwen, waardoor we ook snel betonnen duikers op maat kunnen produceren. 

Weten welk type betonnen duiker bij jouw project past?

Romein beton produceert verschillende soorten betonnen duikers. Wil je weten welk type duiker het beste bij jouw project past? Download dan onze keuzehulp of neem gerust contact met ons op. 

Download onze keuzehulp