Romein
1 september 2023

Meteen al veel vraag naar nieuwe standaard duiker van Romein

De nieuwe standaard duiker van Romein is meteen na de introductie al een groot succes. Drie weken na de lancering waren al zes projecten met het product verkocht. Teamleider verkoop en calculatie Marcel Broeders is tevreden.

,,Wij hadden geen standaard duiker in ons assortiment”, zegt hij. ,,Maar we hadden het idee dat we heel veel duikers verkochten met gelijkwaardige specificaties. Daarom hebben we anderhalf jaar geleden onderzoek gedaan naar de duikers die wij voor klanten elke keer moesten engineeren. Uit dat onderzoek bleek dat een aantal duikers met redelijk gelijkwaardige belastingen en afmetingen repeterend voorkomt in de markt.” Op basis van de uitkomsten van het onderzoek heeft Romein Beton een standaard duikertype ontworpen. 

Zo wordt bespaard op de kosten en de levertijd veel korter. ,,We hebben een aantal duikers op voorraad. In dat geval kunnen ze binnen vijf dagen op het werk zijn. Als we de wapening moeten bestellen en de duiker maken, dan heb je het over zes weken. Dat is veel sneller dan het reguliere traject van twaalf weken.”

Standaard romein duiker

Offerte sneller voor standaard duiker

Ook kunnen klanten veel sneller een offerte verwachten. Voor een normale aanvraag moeten ze rekenen met anderhalf tot drie weken voordat de offerte op de mat ligt, voor de standaard duiker is dat twee weken eerder.

In de weken dat de standaard duiker op de markt is, heeft Romein het product op de website gezet en ook op LinkedIn aan promotie gedaan. ,,En dat heeft effect gehad. We zullen na de bouwvak nog doorgaan met het promoten”, zegt Broeders.

De duiker is er in vier inwendige maten: 150 bij 100 centimeter, 200 bij 100, 200 bij 150 en 250 bij 200. ,,Ik verwacht dat klanten al bij het ontwerpen rekening zullen gaan houden met deze maten. Dat hoor je nu al in reacties.”