Romein
12 maart 2024

Nieuwe Businessunit Directeur Jan van Opdorp trapt het jubileumjaar van Romein af!

Jan van Opdorp

‘’Het is 2024; dit jaar vieren we dat Romein Beton 75 jaar bestaat. We zijn een bedrijf met veel kennis en een rijk verleden, maar ook met een heldere visie op de toekomst. Het komende jaar gaan we aandacht besteden aan ons jubileum. Dat doen we door onder andere een feest voor onze medewerkers te organiseren. Daarnaast nemen we de buitenwereld met mooie verhalen mee in ons verleden én delen we onze visie op de toekomst.’’ Het zijn de woorden van Jan van Opdorp, de nieuwe Businessunit Directeur van Romein Beton.

Jan van Opdorp is geen onbekende binnen BTE; hij werkte al eerder voor Romein. Hij studeerde management, economie en recht en werkte dertien jaar bij Strukton Railinfra en tien jaar bij Heijmans Infra. Daarna werkte hij als zelfstandig ondernemer en adviseerde bedrijven bij verschillende projecten. Zo kwam Jan ook BTE terecht. ‘’Het mooie van beton vind ik dat je met basismaterialen een mengsel kunt samenstellen waar je bijna alles van kunt maken. Beton als materiaal is niet onderscheidend, het gaat om de producten die je maakt. Die moeten onderscheidend zijn’’, aldus de enthousiaste directeur.

Jan is naast een enthousiast vakman ook erg geïnteresseerd in natuur en klimaat. ‘’Zeker in deze sector moet je stappen zetten en daar wil ik ook meetbare resultaten in behalen. Natuurlijk moet het geld opleveren wat je doet, maar het moet geen schade aan de wereld toebrengen. Het moet zelfs iets toevoegen. Ik wil daarom nog meer aandacht voor de duurzaamheidsdoelen’’.

Jan geeft tot slot aan dat het voor hem bijzonder is om deel uit te maken van het jubilerende Romein. ‘’75 jaar Romein gaat niet zomaar voorbij; we kijken ernaar uit, laat het een mooi jaar worden!’’

Romein 75 05