Romein
1 oktober 2021

Bas Anneveldt Businessunit Directeur van Lodewikus en Romein

BTE verandert om beter op klantbehoefte te kunnen inspelen

Meer klantgerichtheid, snelheid, daadkracht en flexibiliteit. Dat zijn voor de BTE Groep belangrijke redenen om per 1 oktober 2021 de organisatievorm te wijzigen. Het bedrijf legt meer verantwoordelijkheden bij de verschillende BTE-bedrijven. Dat gebeurt door vier businessunits te vormen. Elke businessunit krijgt een eigen directeur. Voor Lodewikus Beton B.V. en Romein Beton B.V. wordt dat Bas Anneveldt.

 

Bas Anneveldt is nu nog lid van de centrale directie van BTE. De andere drie businessunits worden geleid door zijn collega’s Eric de Groot, Alfred Heij en Henk Schaap. Bart van Melick blijft Algemeen Directeur van BTE, ook de Financieel Directeur Erwin Leuven blijft op centraal niveau actief. De verandering kost geen arbeidsplaatsen.
 BTE-directie vlnr.  Bas Anneveldt, Alfred Heij, Henk Schaap, Bart van Melick, Erwin Leuven en Eric de Groot

Van links naar rechts: Bas Anneveldt, Alfred Heij, Henk Schaap, Bart van Melick, Erwin Leuven en Eric de Groot.

Beter inspelen op veranderingen

‘’BTE is nu nog functioneel georganiseerd, maar de dynamiek in de markten is groot. Er vinden veel veranderingen plaats en daarop willen we beter inspelen”, zegt Algemeen Directeur Bart van Melick. ‘’We hebben te maken met de stikstofproblematiek, de naweeën van de coronapandemie, de stijging van de grondstofprijzen, noem maar op. Daar willen we adequaat op kunnen reageren.”

Hij vervolgt: ‘’De verschillen tussen de bedrijven en de productieprocessen zijn onderling best groot. Dat vraagt om een specifieke aanpak, die je het best kunt sturen als je er dicht bovenop zit. En dat is met de kleinere units het geval.”

De ondersteunende diensten blijven overkoepelend werken. Daarmee wordt het delen van kennis geborgd en schaalgrootte gecreëerd. Zo blijven bijvoorbeeld QHSE, Procesinnovatie en Inkoop als centrale afdelingen voor de hele groep werken.

Volgens Bart van Melick is de betrokkenheid van de bedrijfsleiding door de nieuwe vorm groter. ‘’Personeel zal merken dat de directie er meer is en er dichter op zit. Dat maakt het mogelijk om als afzonderlijk bedrijf sneller te handelen.”

Uitdagende markt

Bas Anneveldt is een ervaren manager en directeur. Hij heeft vele jaren bij grote bouwbedrijven zoals BAM en Heijmans gewerkt en is nu zo’n acht jaar werkzaam bij BTE waarvan de laatste drieënhalf jaar als Directeur Inkoop/QHSE. Bas Anneveldt kijkt uit naar zijn nieuwe rol: “Dit is een uitdagende tijd voor Romein. De veranderingen in de markt gaan snel en vragen om grote lenigheid en ondernemerschap. De nieuwe organisatiestructuur gaat ons daarbij zeker helpen.’’

Innoveren en moderniseren

‘’Lodewikus heeft een sterke marktpositie’’ gaat hij verder. ‘’Mede door innovatie en de geplande verdere modernisering van het productieapparaat ben ik ervan overtuigd dat we ons bedrijf nog verder kunnen versterken en laten groeien.’’ Bas Anneveldt over beide BTE-bedrijven: ‘’We weten producten te leveren van hoge waarde voor onze klanten en staan bekend als zeer betrouwbaar. Samen met mijn collega’s bedienen we de bouwwereld met onze fantastische prefab betonproducten en kunnen daarmee een mooie bijdrage leveren aan de BTE Groep.’’

Logische stap 

De keuze voor een nieuwe organisatievorm betekent niet dat de oude vorm niet deugde. ‘’In de bouwcrisis waren er destijds hele goede redenen om het centraal te organiseren”, zegt Bart van Melick. ‘’Dan moet je denken aan schaalgrootte en efficiency. Het is goed geweest dat we het zo gedaan hebben, maar nu vraagt de markt en de tijd om wat anders. Het fundament ligt er, we kunnen nu gaan bouwen. We zien dit als een logische stap.”

Overigens houdt elke directeur een algemene directietaak bij BTE. Bas Anneveldt is behalve directeur van de businessunit Lodewikus en Romein op centraal niveau verantwoordelijk voor inkoop.

Doelen halen

Bas Anneveldt: ‘’We verwachten dat we de doelen gaan halen die we hebben gesteld met de businessunits: meer klantgerichtheid, betere processen, voortgang op het gebied van duurzaamheid en het vasthouden en verder opbouwen van kennis. We zijn er klaar voor."